А чи полюбляєте Ви сушені яблучка? Наші шиншили – дуже!
Тому за сезон намагаємося насушити достатньо сухофруктів, щоб в холодні пори року було чим порадувати пухнастиків.
Продукт практично повністю зберігає вітамінно-мінеральний склад, за винятком вітаміну С, який частково руйнується під час сушіння та процесі зберігання.
Найдавніший засіб – сушіння яблук на сонці. Такий спосіб підходить літом, за жаркої погоди. Восени висушити яблука такий спосіб навряд чи вдасться.
Щоб висушити яблука в такий спосіб, підготовлені фрукти розкладають на сітку, на папір, на деко і сушать протягом 3-4 днів, щодня перемішуючи.
За матеріалами:
https://tsn.ua/ukrayina/yak-zberigati-susheni-yabluka-v-dmashnih-umovah-2201311.html
https://ideas-center.com.ua/?p=35272
Підготувала Ольга РАКОВЕЦЬ, керівник гуртка КЗО «ОЕНЦДУМ»